In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 10 maanden 8 uur per week

Waarom de opleiding Fiscaal Adviseur?

Belastingzaken zijn complex. Als fiscaal adviseur moet je alert zijn op wijzigingen en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van jouw cliënt. Deze modulaire en praktijkgerichte opleiding Fiscaal adviseur helpt je hierbij.

Voor wie bedoeld?

Je bent accountant (MKB-accountant, interne accountant, accountant in business), belastingconsulent, controller of financieel deskundige. Je hebt in jouw werk veel met belastingen te maken en wilt erkend belastingadviseur worden voor het midden- en kleinbedrijf.

Methodiek

Je leert aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktijkopdrachten de structuur van de verschillende belastingwetten doorzien. Ook leer je wetteksten interpreteren. Jij en mededeelnemers brengen zelf cases uit de praktijk in.

Toetsing opleiding Fiscaal adviseur

Je sluit de modules af met een landelijk georganiseerd schriftelijk examen. Het FSDC organiseert voor ieder examen een examentraining (deelname is facultatief).

Het resultaat

Na de opleiding Fiscaal adviseur ben je belastingexpert en erkend belastingadviseur voor het midden- en kleinbedrijf. Je bent gekwalificeerd om alle belastingzaken te verzorgen, zoals de jaarlijkse belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting en de aangifte voor de loon- en omzetbelasting.

Het diploma

Als je voor een examen slaagt ontvang je een certificaat. Deze certificaten blijven 3 jaar geldig. Heb je de opleiding Fiscaal Adviseur in zijn totaliteit afgerond? Dan ontvang je het diploma Fiscaal adviseur van het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum (FSDC). Je mag jezelf dan Fiscaal Adviseur (FA) noemen. Dit is een beschermde titel, ingeschreven bij het Benelux Merkenbureau. Daarnaast ontvang je PE-uren voor het NBA-register.

Tijdsinvestering

De opleiding Fiscaal adviseur duurt 10 maanden en bestaat uit 26 wekelijkse bijeenkomsten in de avonduren. Naast deze bijeenkomsten ben je ongeveer 8 uur per week kwijt aan zelfstudie. De examens vinden op maandag of dinsdag plaats in Utrecht. De facultatieve examentrainingen van het FSDC zijn op zaterdag in Utrecht.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de opleiding Fiscaal adviseur. Voor vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de opleidingsmanager Tessa Doove via tdoove@avansplus.nl of via 076 – 525 88 61.

Heeft u advies nodig?