In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 6 dagdelen 5 uur

Waarom de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Business Valuation (RAB BV)?

Wat is een reële vraagprijs voor een bedrijf en wat wil de koper maximaal betalen? Wat is een verantwoorde transactie, in bedrijfseconomisch opzicht? Wanneer wordt waarde gecreëerd en wanneer juist vernietigd? De onderhandelingen bij bedrijfsopvolging draaien vaak om de waarde van de onderneming. Tijdens deze opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Business Valuation (RAB® BV) leer je alles over moderne waarderingstheorieën. Met de specialistische kennis die je opdoet, onderscheid jij je van collega-adviseurs en stel je je klanten tevreden.

Voor wie bedoeld?

Je bent fusie- en overnamespecialist, intermediair, controller, relatiebeheerder, financieel (bedrijfs)adviseur, accountant, financieel planner of belastingadviseur bij een financiële instelling. In jouw functie houd je je bezig met bedrijfsadvisering, het beoordelen van investeringen of waarderingsvraagstukken.

Methodiek

Tijdens de eerste bijeenkomst van de opleiding bespreken we de leerstof die je thuis hebt bestudeerd. We verzoeken je om een laptop met Excel mee te nemen, zodat je de theorie meteen in praktijk kunt brengen. Je bouwt een waarderingsmodel en rekent de diverse waarderingsmethoden door. Daarnaast werk je in een groepje met mededeelnemers een waarderingsopdracht uit. De uitkomsten van deze opdrachten worden tijdens de laatste bijeenkomst van de opleiding plenair gepresenteerd en besproken.

Het resultaat

Na afloop van de opleiding RAB® BV kun je jouw eigen waarderingsopdrachten uitvoeren en de waarderingsrapporten van anderen doorgronden.

Het diploma

Als je de opleiding RAB® BV succesvol hebt afgerond, ontvang je het erkende postbachelordiploma Register Adviseur Bedrijfsopvolging Business Valuation van Avans+ Hogeschool B.V. Daarnaast ontvang je 17 PE-uren voor het RB-register, het NBA-register en de VRC.

Tijdsinvestering

De opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Business Valuation (RAB® BV) bestaat uit 3 bijeenkomsten (6 dagdelen) in de middag- en avonduren. Voor elke bijeenkomst ben je ongeveer 5 uur aan zelfstudie kwijt.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de opleiding Register adviseur Bedrijfsopvolging Business Valuation (RAB BV). Voor vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076-5258872.

Heeft u advies nodig?