In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 8 maanden 10 uur per week

Waarom de opleiding RAB Fiscaal Juridisch (RAB FJ)?

Veel familiebedrijven staat de komende jaren een overname te wachten. De vraag naar goede adviseurs is dan ook groot. Bedrijfsopvolging is een complex vakgebied en heeft veel raakvlakken met andere aspecten van de financiële dienstverlening. De specialistische kennis die je tijdens deze opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch opdoet, is een waardevolle toevoeging voor je klanten.

Voor wie bedoeld?

Je bent fusie- en overnamespecialist, relatiebeheerder, financieel (bedrijfs)adviseur, accountant, financieel planner of belastingadviseur bij een financiële instelling. Je houdt je bezig met bedrijfsopvolging en wilt voor je klant meer dan een gemiddelde adviseur zijn.

Methodiek

Tijdens de bijeenkomsten wordt de leerstof besproken die je thuis hebt bestudeerd. Er is veel aandacht voor de werkpraktijk van de deelnemers. Je legt verbanden tussen de verschillende kennisgebieden van bedrijfsopvolging en je hebt de tijd om vragen te stellen en te discussiëren met docenten en mededeelnemers. De opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch (RAB® FJ) sluit je af met een examen dat uit een praktijkgerichte casus bestaat. Je schrijft in deze casus een advies dat je later presenteert aan de examencommissie.

Het resultaat

Na afloop van de opleiding RAB® FJ kun je het complete traject van bedrijfsopvolging voor jouw klant begeleiden en gedeeltelijk zelf uitvoeren. Je bent in staat een inventariserend gesprek te voeren over doelstellingen, planning en toekomstverwachtingen. Je brengt structuur aan in waarderings- en financieringsmogelijkheden en organiseert een financieel goed geregelde toekomst voor jouw klant.

Het diploma

Als je de opleiding RAB® FJ succesvol hebt afgerond, ontvang je het erkende postbachelordiploma Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch van Avans+ Hogeschool B.V. Je mag de titel Registeradviseur bedrijfsopvolging fiscaal en juridisch voeren en kunt toetreden tot het RAB-register. Daarnaast ontvang je PE-uren voor het RB-register en het NBA-register.

Tijdsinvestering

De opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch (RAB® FJ) duurt 8 maanden en bestaat uit 11 bijeenkomsten (22 dagdelen) in de middag- en avonduren. Daarnaast ben je ongeveer 10 uur per week aan zelfstudie kwijt.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de opleiding Register adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch (RAB FJ). Voor vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076-5258872.

Heeft u advies nodig?